Ogórki z gyrosem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

w sam raz na niedzielny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 łyżki przyprawy gyros, 2 łyżki przyprawy do grilla, 12 szkl. wody, 3 szkl. octu, 1 kg cukru, 4 kg ogórków, 1 kg papryki, 0,5 kg cebuli

Ogórki z gyrosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 szkl. wody, ocet, cukier i przyprawy zagotować. Ogórki pokroić w słupki, paprykę w kostkę lub w paski i cebulę w talarki.
  • 2. następnie warzywa wymieszać w 9-ciu sklankach wody i 1/4 szklanki soli. chwilę odczekać, odcedzić i włożyć do słoików. Gotować 5-7 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy