Ogórki z curry i świeżym imbirem

4.49 (167 ocen)

Kilka lat temu dostałam ten przepis od koleżanki z którą wspólnie kiedyś pracowałam.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków

    na każdy słoik:
    plaster lub kawałek cebuli
    plaster obranego korzenia imbiru
    kilka kulek kolorowego pieprzu
    kilka kulek gorczycy
    po 3-4 kulki ziela angielskiego
    szczypta pieprzu ziołowego mielonego

    Zalewa:
    3 szklanki wody
    szklanka octu 10%
    1,5 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    opakowanie przyprawy curry (15-20g)
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z curry i świeżym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki z curry i świeżym imbirem 1. Ogórki umyć, pokroić na pół a większe na ćwiartki. Układać ciasno w słoikach, dodać przyprawy i cebulę. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewać słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 5-10 min od zagotowania się wody w garnku. Wyciągnąć z wody i postawić do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować