Ogórki z curry

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Zima jest długa dlatego postanowiłam zrobić trochę przetworów.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    • 4 cebule
    • 3 kg ogórków
    Zalewa:
    • 3 szk. Cukru
    • 3 szk. Octu 10 %
    • 2 l wody
    • 3 łyżki przyprawy curry
    • 3 łyżki soli
    Do słoika :
    • Gorczyca
    • Kawałek selera do słoika

Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki 1. 1. Gotujemy zalewę.
    2. Do gorącej zalewy wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę.
    3. Zalewę ostudzić.
    4. Ogórki myjemy i kroimy w słupki po czy układamy w słoiki.
    5. Do każdego słoika wkładamy po kawałku selera i kilka ziarenek gorczycy.
    6. Zalewamy zalewą.
    7. Pasteryzować 15 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy