Ogórki z cukinią do słoików na zimę

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dobrze się przechowują przez zimę.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogórki 1 ½ kg
    Cukinia 1 ½ kg
    Cebula biała ½ kg
    Papryka czerwona 3 szt.
    Składniki na zalewę:
    Ocet 1 szklanka
    Cukier 1 szklanka
    Sól 2 łyżki
    Miód prawdziwy 4 łyżki
    Woda 2 litry
    Listek laurowy
    Ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z cukinią do słoików na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Ogórki obrać i pokroić w grubą kostkę. Zaś cukinię, paprykę oczyścić jeżeli cukinia jest młoda nie obierać i też pokroić tak jak ogórki. Cebulę pokroić, wymieszać z cukinią, ogórkami, papryką dodać sól, wymieszać i odstawić na dwie godziny. Następnie z podanych składników przygotować zalewę. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować