OGÓRKI Z CEBULKĄ DO SŁOIKÓW

4.51 (178 ocen)

  • 30 min

Pyszne,lekko słodkowate z cebulką która też jest pyszna

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg małych ogóreczków gruntowych
    zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1,5 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    na każdy słoik 0,5l :1 listek laurowy,4 pieprze ziarniste,okolo 15 plastereczków marchwi,połowa cebuli wielkości dużego orzecha włoskiego,1 baldachim kopru plus 2 zielone piórka
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z cebulką do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno kazdego słoika wrzucamy plastereczki marchwi,koper,przekrojoną na mniejsze częsci połowkę cebuli,pieprz,listek laurowy.Ogóreczki układamy do słoików.Wszystkie składniki zaleway zagotowujemy,gorącą zalewamy ogórki,zakręcamy słoiki pasteryzujemy 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować