PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ogórki w zalewie musztardowejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/100/66945fa11c8b58faa7b689ac08db92a1d940feef.jpeg18161362http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ogorki-w-zalewie-musztardowej-5
około 3 kg świeżych ogórków
5 łyżek musztardy (dowolny rodzaj)
liść laurowy
ziele angielskie
koper
czosnek
liście wiśni
korzeń chrzanu
Zalewa:
5 szkl. wody
1 szkl. octu
1 szkl. cukru
5 łyżek soli
Sposób przygotowania przepisu:
Ogórki w zalewie musztardowej
1.
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na cztery części, wykroić pestki. Do wyparzonych słoików na dno wkładać po jednym liściu laurowym, liściu wiśni, kilku ziarenkach ziela angielskiego, gałązce kopru, dwóch ząbkach czosnku, kawałku korzenia chrzanu.
Zalewa: 5 szklanek wody, szklankę octu, szklankę cukru i 5 łyżek soli zagotować. Musztardę rozprowadzić w małej ilości gorącej wody i wymieszać z resztą zalewy.
Gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić i pasteryzować 5 minut.
Porady
Jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak, można dodać kilka ziarenek chili lub użyć naprawdę ostrej musztardy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze