REKLAMA

Ogórki w zalewie musztardowej

wyświetlono: 950 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Nie wyglądają może zbyt apetycznie,ale są naprawdę pyszne.

opublikowany: 08.10.2016
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • Ogórki.
    Zalewa:1 szklanka octu,4 szklanki wody,1 szklanka cukru,1 łyżka soli,5 łyżek musztardy
    Do słoika:liście laurowe,ziele angielskie,ziarna pieprzu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować bez musztardy i odstawić do wystygnięcia.Jak przestygnie dodać musztardę i dokładnie wymieszać.Do każdego słoika(ok.600ml) dać 1 listek laurowy,4 ziarenka ziela angielskiego,5 ziarenek pieprzu.Ogórki umyć i pokroić w ćwiartki,powkładać do słoików.Zalać zalewą.Pasteryzować 6 min.

Porady

Jeżeli ogórki będą duże to należy przedłużyć czas pasteryzacji do 10 min.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gosia123 IMG_20200810_113957

Ogórki w zalewie musztardowej

W przetworach na zimę nie może zabraknąć tych pysznych ogórków.

kategoria: Przetwory opublikowany: 08.08.2013 | wyświetlono: 25610 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 3
Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Ogórki w zalewie musztardowej

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie.Mają fajny słodko-kwaśny smak.

kategoria: Przetwory kanapki Dodatki opublikowany: 25.08.2014 | wyświetlono: 5477 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 2
Dodane przez: Jagodowe_ciastko Jagodowe_ciastko

Ogórki w zalewie musztardowej

Przepyszny dodatek do obiadu, zwłaszcza do wszelkiego rodzaju mięs.

kategoria: Przetwory przetwory z ogórków opublikowany: 09.07.2014 | wyświetlono: 2236 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE