Ogórki w zalewie musztardowej

  • wyświetlono: 882 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Nie wyglądają może zbyt apetycznie,ale są naprawdę pyszne.

  • 30min

Składniki

Ogórki.
Zalewa:1 szklanka octu,4 szklanki wody,1 szklanka cukru,1 łyżka soli,5 łyżek musztardy
Do słoika:liście laurowe,ziele angielskie,ziarna pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki w zalewie musztardowej

  • 1. Zalewę zagotować bez musztardy i odstawić do wystygnięcia.Jak przestygnie dodać musztardę i dokładnie wymieszać.Do każdego słoika(ok.600ml) dać 1 listek laurowy,4 ziarenka ziela angielskiego,5 ziarenek pieprzu.Ogórki umyć i pokroić w ćwiartki,powkładać do słoików.Zalać zalewą.Pasteryzować 6 min.

Porady

Jeżeli ogórki będą duże to należy przedłużyć czas pasteryzacji do 10 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: adzia

Ogórki w zalewie musztardowej

Mają delikatny smak i stanowią...

OGÓRKI    W    MUSZTARDOWEJ    ZALEWIE

Dodane przez: bogunia1503

OGÓRKI W MUSZTARDOWEJ ZALEWIE

Lubię przygotowywać przetwory z...

OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

Dodane przez: kiciax1

OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

pyszna propozycja na przetwory...

Ogórki w zalewie musztardowo - chrzanowej

Dodane przez: Jola1977-1977

Ogórki w zalewie musztardowo - chrzanowej

Tak przygotowane ogórki doskonale...

ogórki

Dodane przez: karinzgr

Ogórki w musztardowo-keczupowej zalewie

Sprawdzą się na zimowe obiady lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE