Ogórki w zalewie musztardowej

5 (189 ocen)

  • 60 min

Jedne z lepszych przetworów z ogórków.

  • 60 min

Składniki:


  • ogórki
    Zalewa (proporcje):
    1 l wody
    3 łyżki soli
    1/2 kg cukru
    10 łyżek musztardy sarepskiej
    2 liście laurowe
    450 ml octu
    kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i kroimy w większe części (można na ćwiartki). Przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę: Wodę razem z octem ,cukrem ,solą ,musztardą i przyprawami zagotowujemy. Studzimy i zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min we wrzątku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować