Ogórki w zalewie musztardowej

  • wyświetlono: 1319 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 2

Jedne z lepszych przetworów z ogórków.

DSC_1166
  • 60min

Składniki


ogórki
Zalewa (proporcje):
1 l wody
3 łyżki soli
1/2 kg cukru
10 łyżek musztardy sarepskiej
2 liście laurowe
450 ml octu
kilka ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki w zalewie musztardowej

  • 1. Ogórki obieramy i kroimy w większe części (można na ćwiartki). Przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę: Wodę razem z octem ,cukrem ,solą ,musztardą i przyprawami zagotowujemy. Studzimy i zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min we wrzątku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: adzia

Ogórki w zalewie musztardowej

Mają delikatny smak i stanowią...

Ogórki w musztardzie

Dodane przez: Wiola 822

Ogórki w zalewie musztardowej

Nie wyglądają może zbyt apetycznie,ale...

OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

Dodane przez: kiciax1

OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

pyszna propozycja na przetwory...

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: SYLWKA1983

Ogórki w zalewie musztardowej

ciekawy przepis na pyszne ogórki

Ogórki w zalewie musztardowej

Dodane przez: kasia_231

Ogórki w zalewie musztardowej

Bardzo dobry dodatek do obiadu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE