REKLAMA

Ogórki w zalewie musztardowej

wyświetlono: 1003 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Bardzo dobry dodatek do obiadu :)

opublikowany: 12.08.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    szklanka octu
    4 szklanki wody
    3 płaskie łyżki soli
    1,5 szklanki cukru
    5 łyżek musztardy
    liść laurowy
    ziele angielskie
Ocena:

(średnia 4.5 z 141 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać i pokroić w słupki. Poukładać pionowo w słoiku, dodać jeden liść i dwa ziarnka ziela.
  • 2. Przygotować zalewę. Do garnka wlać wodę, ocet, wsypać cukier, sól, dodać musztardę i lekko podgrzać mieszając.
  • 3. Zalewę przelać do słoików z ogórkami, zakręcić i pasteryzować ok. 10 min.

Porady

Na domowe słoiki można przygotować własne naklejki. Wystarczy gotową kartkę posmarować niewielką ilością mleka, przykleić do słoika, wyrównać i docisnąć szmatką.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gosia123 IMG_20200810_113957

Ogórki w zalewie musztardowej

W przetworach na zimę nie może zabraknąć tych pysznych ogórków.

kategoria: Przetwory opublikowany: 08.08.2013 | wyświetlono: 25610 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 3
Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Ogórki w zalewie musztardowej

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie.Mają fajny słodko-kwaśny smak.

kategoria: Przetwory kanapki Dodatki opublikowany: 25.08.2014 | wyświetlono: 5477 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 2
Dodane przez: Jagodowe_ciastko Jagodowe_ciastko

Ogórki w zalewie musztardowej

Przepyszny dodatek do obiadu, zwłaszcza do wszelkiego rodzaju mięs.

kategoria: Przetwory przetwory z ogórków opublikowany: 09.07.2014 | wyświetlono: 2236 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE