Ogórki w zalewie kebab-gyros

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pikantne ogórki z wyrazistym smakiem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ogórki gruntowe
    liście laurowe

    Marynata na 1,5 l:
    300 ml sosu kebab-gyros
    liście laurowe
    3 łyżki cukru
    100 ml octu 10%
    woda do uzupełnienia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie kebab-gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ogórki myjemy, kroimy na kawałki (jakie lubimy) układamy w słoiki. Do każdego słoika dodajemy po liściu laurowym.

    Wodę zagotowujemy (cały czas mieszając) z sosem, octem i cukrem.

    Tak przygotowaną marynatą, zalewamy ogórki. Zakręcamy i ustawiamy pokrywką do spodu.

    Całkiem ostudzamy.

    Przechowujemy w zacienionym miejscu, maksymalnie przez rok.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować