OGÓRKI W POMIDORACH

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Jedne z ostatnich jakie w tym roku wyniosłam do piwniczki na zimę, pyszne , lekko słodkawe

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    1 kg cebuli
    1 kg marchwi
    zalewa:
    1 szkl wody
    1 szkl octu
    2 szkl cukru
    4 łyżki soli
    2 słoiczki przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, nie obieramy. Marchew i cebulę obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w plastry.
    Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy marchew. Gotujemy 5 minut, po czym dokładamy cebulę. Po kolejnych 2 minutach dodajemy ogórki. Gotujemy 10 minut. Do dajemy ocet i przecier, dobrze mieszamy żeby przecier równo się rozprowadził. Gorące wkładamy do słoików, nie wekujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować