Ogórki w pieprzu ziołowym

4.5 (157 ocen)

  • 3 godz.

Ten przepis dostałam od Cioci, polecam wszystkim ceniącym sobie dobre smaki:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 kg ogórków
    1 kg cebuli

    Zalewa:
    3 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    1/2 szklanki oleju
    2 torebki pieprzu ziołowego
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w pieprzu ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki w pieprzu ziołowym 1. Ogórki obieramy z łupy i kroimy w słupki, cebulę obieramy i kroimy wszystko razem zasalamy garścią soli i odstawiamy na 2 godziny.

    Po dwóch godzinach odlewamy wodę z zasolonych ogórków do miski, ale nie całą. Po odlaniu do ogórków dajemy wszystkie składniki zalewy i odstawiamy na 15 minut, aby się wszystko dobrze rozpuściło.

    Po 15 minutach wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10 minut,.

    Woda z miski będzie potrzebna do zalania ogórków jeśli braknie zalewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować