Ogórki w occie

0 (0 ocen)

sezonowe zaprawy na zimę...trwają

Składniki:

  • ogórki
    chrzan-korzeń i liść
    gorczyca
    ziele angielskie
    liść laurowy
    czosnek
    koperek
    marchew


    Zalewa: w proporcji 4:1

    np. 4 szkl. wody
    1 szkl. octu
    1 łyżka soli niejodowanej
    2 łyżeczki cukru

Ogórki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki upchnąć w słoiki, marchewkę pokroić w plastry, dodać obrany czosnek i korzeń chrzanu. Przyprawy, przykryć liściem chrzanu. Ugotować zalewę, przestudzić. Zalać ogórki i pasteryzować ok. 25-30 minut

Porady

słoiki układam w garnku na ściereczce, przed pasteryzowaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy