Ogórki w occie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne. Lekko słodkie, ale także czuć kwaśność. Idealnie na wakacyjny okres przyrządzania zapraw- zapasów na zimę ;) warte polecenia!

  • 60 min

Składniki:

  • ZALEWA
    - 5 szklanek wody
    - 1 szklanka octu
    - 2 szklanki cukru
    - 2 łyżki soli
    DO SŁOIKA
    - cebula w talarki
    - plastry surowej marchewki
    - 4-5 kulek ziela angielskiego
    - 2-3 liście laurowe
    - 1 łyżeczka gorczycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Ogórki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować i odstawić do wystygniecia. W słoik włożyć dodatki i ogórki i zalać zalewą. Gotować tylko 4-5 minut. Gotowe ;)

Porady

Jeżeli zalewy się zostanie można wykorzystać ja na drugi, trzeci dzień ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować