Ogórki w marynacie z octu z czerwonej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane ogórki to idealna sałatka do dań mięsnych.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10-12 małych ogórków gruntowych
    czerwona cebula

    200 ml octu z czerwonej porzeczki
    2-3 łyżki miodu
    2 łyżki oleju rydzowego
    2 łyżeczki soli morskiej
    łyżeczka sosu Worcestershire
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ogórki w marynacie z octu z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w cienkie plastry za pomocą mandoliny. Cebulę zalewamy octem, olejem, miodem oraz sosem Worcestershire. Marynatę doprawiamy do smaku solą morską oraz kolorowym pieprzem. Dokładnie mieszamy.

    Do marynaty dodajemy ogórki pokrojone w drobne słupki, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Podajemy jako dodatek do dań z grilla lub obiadu.

Porady

Przepis na ocet porzeczowy: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ocet-z-czerwonej-porzeczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować