PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ogórki w curry z czosnkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/47/71e4c24c2176aec0345290c2a8ad4d5ea5a78872.jpeg21001395http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ogorki-w-curry-z-czosnkiem-1
2 kg gruntowych ogórków
1 główka polskiego czosnku
2 gałązki kopru
opakowanie curry (22 g)
2 łyżki soli
1 szklanka wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Ogórki w curry z czosnkiem
1.
Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w plasterki. Pokrojone wkładamy do garnka, zasypujemy dwiema łyżkami soli, mieszamy i odstawiamy na cztery godziny.
Do rondelka wlewamy wodę, ocet i dodajemy cukier. Marynatę doprowadzamy do wrzenia, następnie wyłączamy i studzimy.
Z ogórków odlewamy wodę, dodajemy curry, pokrojone gałązki kopru i czosnek w plasterkach.
Mieszamy, napełniamy słoiki (trzy słoiki po 0,5 l lub dwa litrowe), zalewamy chłodną marynatą i mocno zakręcamy.
Pasteryzujemy pięć minut od momentu zagotowania.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze