Ogórki w chili

4.5 (156 ocen)

  • 12 min

Ogórki wychodzą z tego przepisu bardzo smaczne i pikantne.

  • 12 min

Składniki:

  • 4,5kg ogórków
    4 łyżki soli
    2 główki czosnku
    2 łyżeczki chili
    do zalewy:
    1,5 szklanki octu
    2,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • osolone ogórki 1. Ogórki  dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godzin.Po tym czasie odlać z ogórków powstałą wodę, dodać czosnek -może być posiekany lub pokrojony i posypać chili .  Wszystko dokładnie wymieszać. Składniki zalewy zagotować i wlać do ogórków. Odstawić na 12 godzin.Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików, każdy dopełnić zalewą. Pasteryzować  około 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować