Ogórki po żydowsku - marynowane na surowo

  • wyświetlono: 745 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo aromatyczne i chrupiące ogórki marynowane w lodówce :)

Habibi

Składniki

ogórki
ocet 10 % 100 ml
woda 600 ml
cukier kryształ 1/2 szkl.
sól morska do smaku
pieprz ziołowy 1 łyżeczka
cynamon mielony 1/2 łyżeczki
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
imbir mielony 1 łyżeczka
kminek mielony 1 łyżeczka
czosnek granulowany 1-2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po żydowsku - marynowane na surowo

  • image-26vhsxe1. Zagotować wodę, wsypać cukier, przyprawy i sól - mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
    Ogórki wyszorować, odciąć końcówki, pokroić w cząstki i dość ciasno ułożyć w słoiku. Zalać przygotowaną marynatą. Słoik wstawić do lodówki na 10-14 dni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaogórki marynaty przyprawy korniszony ocet słoiki przetwory zapasy

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: zielonakuchniablog

Ogórki po żydowsku

Proste i przepyszne pikle w słoikach

Ogórki matynowane po kartusku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po kartusku

Gdybym tak chciała utworzyć ranking...

Marynowane ogórki.

Dodane przez: weronika63

Marynowane ogórki

Marynowane ogórki w zalewie octowej...

ogórki marynowane

Dodane przez: Beata12

Ogórki marynowane

Przepis na tą marynatę dostałam...

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE