Ogórki po Żydowsku

  • wyświetlono: 2673 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 1

Smaczne ogóreczki i do obiadu i jako przystawka.

15608573_10209994744458189_1327075467_o

Składniki

2 kg ogórków
3 marchewki
liść selera
liść pietruszki
gałązki kopru

Zalewa:
2 i pół szklanki wody
pół szklanki cukru
pół szklanki octu
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po Żydowsku

  • Ogórki po Żydowsku1. Ogórki w łupkach pokroić wzdłuż na 2 albo 4 części, poukładać w słoikach, dać trochę liścia selera i pietruszki, gałązki kopru i marchew pokrojoną na talarki.

  • Ogórki po Żydowsku2. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy słoiki. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakiOgórkimarchewPrzetworyzalewasłoiki

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki marynowane po żydowsku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po żydowsku-hit wśród moich...

Dodatek gałązki selera i pietruszki...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

Ogórki po szwedzku

Dodane przez: Kloruś

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez...

ogórasy

Dodane przez: polcia

Ogórki po Warszawsku

Te ogórki od wielu lat robi nasza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE