Ogórki po Żydowsku

5 (179 ocen)

Smaczne ogóreczki i do obiadu i jako przystawka.

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    3 marchewki
    liść selera
    liść pietruszki
    gałązki kopru

    Zalewa:
    2 i pół szklanki wody
    pół szklanki cukru
    pół szklanki octu
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki po Żydowsku 1. Ogórki w łupkach pokroić wzdłuż na 2 albo 4 części, poukładać w słoikach, dać trochę liścia selera i pietruszki, gałązki kopru i marchew pokrojoną na talarki.

  • Ogórki po Żydowsku 2. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy słoiki. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Zalewa Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować