Ogórki po szwedzku

4.51 (158 ocen)

Smaczne ogóreczki z pieprzem

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1 szklanka oliwy
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    1 łyżka posiekanej natki
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżka gorczycy
    1/4 szklanki soli
    10 g pieprzu czarnego świeżo zmielonego
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Przetwory

Ogórki po szwedzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki po szwedzku 1. Ogórki umyć i pokroić w plasterki, posolić i odstawić na godzinę.
    Ocet z cukrem i gorczycą zagotować, dodać oliwę, pietruszkę i czosnek (przecisnąć przez praskę).
    Zalać ogórki (nie odsączać soku, który się wytworzył) i odstawić na kolejną godzinę.
    Po tym czasie wkładać do umytych słoiczków, pasteryzować 5-10 minut w zależności od wielkości słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Ogórek Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować