Ogórki po szwedzku

  • wyświetlono: 3838 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Ogórki są pikantne , nadają się jako przekąska do mięs a także do mięs z grila.

Świeca Urszula
  • 70min

Składniki

Ogórki gruntowe- dowolna ilość
Liście selera
2 cebule
Zalewa:
6 szklanek wody
6 szklanek octu
2 łyżki soli
4 szklanki cukru
2 opakowania przyprawy pikantnej do grilla Prymat

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po szwedzku

  • 1. Słoiki umyć i sparzyć, wysuszyć. Na dno słoika ułożyć po kilka listków selera. Małe ogóreczki wkładać do słoików. Cebule obrać, pokroić w talarki , posolić. Na ogórki położyć plasterki posolonej cebuli. Zalać zalewą ( wszystkie składniki wymieszać , nie gotować). Pasteryzować około 15 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiataprzystawkaPrzetworyogórki na zimęogórki po szwedzkuprzyprawa do grila

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki małosolne po rosyjsku

Dodane przez: rzelkazag

Ogórki małosolne po rosyjsku

Robiłam je po raz pierwszy, ale...

Ogórki kartuskie

Dodane przez: Ania1408

Ogórki po kartusku

Przepis na te ogórki dostałam od...

image-13y18qy

Dodane przez: julabuczi18

Ogórki po Meksykańsku (CHILI)

Robiłam je pierwszy raz i wyszły...

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: edyta337

Pyszne Ogórki po Żydowsku

Ogórki po żydowsku to połączenie...

Ogórki po chińsku

Dodane przez: kasiunia

Ogórki po chińsku

W tamtym roku pierwszy raz testowałam...

ogórki po zbójnicku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Ogórki po zbójnicku

Wyśmienite, diabelsko ostre, idealne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE