Ogórki po szwedzku

4.5 (192 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ogórki są pikantne , nadają się jako przekąska do mięs a także do mięs z grila.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ogórki gruntowe- dowolna ilość
    Liście selera
    2 cebule
    Zalewa:
    6 szklanek wody
    6 szklanek octu
    2 łyżki soli
    4 szklanki cukru
    2 opakowania przyprawy pikantnej do grilla Prymat
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki

Ogórki po szwedzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki umyć i sparzyć, wysuszyć. Na dno słoika ułożyć po kilka listków selera. Małe ogóreczki wkładać do słoików. Cebule obrać, pokroić w talarki , posolić. Na ogórki położyć plasterki posolonej cebuli. Zalać zalewą ( wszystkie składniki wymieszać , nie gotować). Pasteryzować około 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować