Ogórki po meksykańsku.

4.5 (195 ocen)

Bez gotowania.

Składniki:

  • 2.5 kg ogórków
    1,5 szkl. octu
    4 łyżki soli
    0,5 kg cukru
    pół główki czosnku
    torebka gorczycy
    1 łyżeczka chili
    8 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po meksykańsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać , pokroić w plastry o szer. 1 cm posolić i odstawić na 6 godz.
    Ocet zagotować z cukrem i olejem. Ogórki odsączyć dodac wszystkie przyprawy i wymieszać. Następnie zalać gorącą zalewą i odstawić na 12 godz. Układać do słoików wraz z zalewą. Nie pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować