Ogórki po kanadyjsku

4.47 (168 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka bardzo dobrze smakuje jako dodatek do obiadu lub kanapki.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    - 4 kg ogórków;
    - 4 sztuki papryki czerwonej lub opcjonalnie 2 żółte i 2 czerwone;
    - 0,5 kg cebuli;
    - 1 korzeń selery.
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po kanadyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki po kanadyjsku 1. Ogórki bez obierania ze skórki, kroję w cienkie plasterki, paprykę w cienkie paski, seler ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę siekam w piórka. Pokrojone warzywa mieszam i zalewam gorącą zalewą: 9 szklanek wody i 1 szklanka soli kamiennej. Po 3 godzinach zlewam zalewę, warzywa nakładam do słoików. Zalewam letnią zalewą: 6 szklanek wody, 3,5 szklanki octu, 2 łyżki gorczycy, 3,5 szklanki cukru. Gotuję 5 minut. Sałatka , wbrew pozorom, nie jest słona lecz lekko kwaśna. Polecam. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować