Ogórki po brazylijsku

4.5 (160 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Mój ulubiony dodatek do kanapek, pasztetów, wędlin. Są chrupiące, słodziutkie i lekko pikantne.

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    3 łyżki soli
    5 dużych cebul

    Zalewa:
    2 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    3 szklanki wody
    2 łyżeczki gorczycy
    1 łyżeczka pieprzu mielonego
    1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
    2 łyżeczki curry
    2 łyżeczki papryki słodkiej
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Przetwory

Ogórki po brazylijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cebulę pokroić w cienkie plastry, posypać solą i odstawić na 3-4h.
    Wymieszać od czasu do czasu.
  • 2. Zagotować zalewę, gotować 5-10 minut.
  • 3. Ogórki odcisnąć z wody, włożyć do słoiczków i zalać gorącą zalewą.
  • 4. Pasteryzować 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować