Ogórki nadziewane wiosną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kolorowa przystawka w sam raz na wiosenne śniadanie,smacznie zdrowo i kolorowo...

  • 15 min

Składniki:

  • 2 ogórki wężowe dosyć grube
    pęczek rzodkiewek
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    15 dag serka wiejskiego
    pęczek szczypiorku
    pęczek koperku świeżego
    sól pieprz czarny do smaku

Ogórki nadziewane wiosną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Ogórki obieramy ze skórek kroimy w poprzek na grube około 5 cm kawałki łyżeczką lub nożem wydrążamy środki z nasion,

    rzodkiewkę i zieleninę myjemy obsuszamy i siekamy drobno nożem kukurydzę osączamy z zalewy łączymy w miseczce z twarożkiem wiejskim dodajemy posiekaną rzodkiewkę oraz szczypiorek ,
    doprawiamy solą i pierzem do smaku,i tak przygotowanym nadzieniem nakładamy do środka ogórków dekorujemy koperkiem .
    Podajemy z chrupkim pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy