Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbiremPyszne i orzeźwiające ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem są idealne na karnawał i nie tylko. Lekka przekąska zachwyca nie tylko smakiem ale również wyglądem. Bardzo szybkie w przygotowaniu, równie szybko znikają z talerza!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 długie wężowe ogórki
    ◦200 g chudego twarogu
    ◦30 g orzechów włoskich
    ◦½ łyżeczki świeżego startego imbiru
    ◦½ łyżeczki pasty wasabi
    ◦sól
    ◦pieprz
    ◦koperek (kilka gałązek)
    ◦szczypiorek


Ogórki nadziewane twarogiem z wasabi i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy (możemy zostawić cienkie paseczki skórki) i kroimy w słupki (z jednego ogórka powinno wyjść ok. 6 sztuk). Łyżeczką wydrążamy środki, miąższ odkładamy. Przygotowane do nadziewania ogórki solimy i odstawiamy na ręcznik papierowy.
    Orzechy włoskie drobno siekamy. Miąższ z ogórków kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy twaróg z wasabi i startym na drobnych oczkach imbirem. Dodajemy orzechy i miąższ z ogórków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Masą serową wypełniamy ogórki. Przewiązujemy szczypiorkiem i dekorujemy gałązkami koperku.

Komentarze

Podobne przepisy