Ogórki nadziewane szynką i serem z ziołami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min

Sezon na ogórki w pełni. Mam sposób na przerośniętego ogórka. Można zrobić z niego wspaniałą przystawkę.

  • 20 min

Składniki:

  • Dla 2-osób
    1 przerośnięty ogórek
    serek kanapkowy biały 165 g
    lubczyk świeży 7-8 listków
    koper świeży 5-6 gałązek
    bazylia świeża 4-5 listków
    szynka wędzona 8 plasterków
    sól ziołowa szczypta
    pieprz cytrynowy do smaku
    pomidorki koktajlowe 2-4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki nadziewane szynką i serem z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruntowy przerośnięty ogórek myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy , posypujemy solą ziołową , odwracamy wgłębieniem do dołu , aby pozbyć się nadmiaru soku.
    Końcówki lekko obcinamy , po bokach wycinamy wąskie rowki , dół ścinamy żeby ogórek był stabilny.
    Serek kanapkowy mieszamy z posiekamym lubczykiem , bazylią i koperkiem,
    lekko solimy i pieprzymy.
    Na każdą połówkę ogórka nakładamy 4 plasterki szynki , następnie nadziewamy kremem serowym.
    Na wierzch kładziemy połowki pomidorków.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować