Ogórki nadziewane pastą z makreli

2 (1 ocen)

  • 30 min

Smaczna przystawka

  • 30 min

Składniki:


  • 1 nieduża makrela wędzona
    kilka ogórków sałatkowych
    jajko
    5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
    sól ,pieprz
    szklanka gęstej śmietany
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki nadziewane pastą z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ,usuwamy ości ,dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i ugotowane jajko. Całość rozgniatamy widelcem ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki obieramy ,wydrążamy środek i nadziewamy rybnym farszem. Kroimy na centymetrowe plastry. Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki z farszem podajemy polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować