Ogórki nadziewane makrelą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Można je jeść i jeść bez końca!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży słoik kiszonych ogórków
    1 wędzona makrela
    3 jajka
    pół małej cebuli
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz

Ogórki nadziewane makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Makrelę dokładnie obrać z ości i rozdrobnić widelcem. Ogórki przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne. Dwa małe ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka pokroić w malutką kosteczkę razem z cebulą. Natkę pietruszki drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawić do smaku. Nadziewać farszem połówki ogórków.

Porady

Do farszu można dodać kawałek bardzo drobno pokrojonej marynowanej czerwonej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy