OGÓRKI NA ZUPĘ STARTE

  • wyświetlono: 301 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

nie kisze najpierw w beczkach,od razu robię w słoiki i są super na zupę.

IMG_20200323_163404_352
  • 10 porcje
  • Łatwy

Składniki

składniki:3 kg większych ogórków,
3 łyżki soli kamiennej,
kawałek kopru,
plasterek czosnku,
kawałek chrzanu.

Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKI NA ZUPĘ STARTE

  • 1. wykonanie:Świerze ogórki zetrzeć na tarce,posolić,dokładnie wymieszać.Do słoików po drzemie wkładać koper,czosnek i chrzan,napełnić startymi ogórkami razem z wytworzoną wodą,zakręcić,nie pasteryzować odstawić w ciepłe miejsce do zakiszenia.

Porady

Wstawiam fotkę świeżo zrobionych i ukiszonych wcześniej,ale tegoroczne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wekisłoiki

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki małosolne na sucho

Dodane przez: majka190382

OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO

Nie zawsze jest gdzie zrobić ogórki...

Ogórki małosolne "na sucho"

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne "na sucho"

Na taki sposób przygotowania ogórków...

Ogórki konserwowe na ostro.

Dodane przez: weronika63

Ogórki konserwowe na ostro

Ogórki konserwowe z papryczkami...

Ogórki kiszone na zimę

Dodane przez: Goszka

Ogórki kiszone na zimę

W sezonie ogórkowym proponuję błyskawiczne...

Ogórki kiszone na zimę

Dodane przez: ciastto80

Ogórki kiszone na zimę

smaczne, twarde i aromatyczne....

Ogórki na mizerię do słoików

Dodane przez: Gregorhspeed

Ogórki na mizerię do słoików

Przepis na 1 kg ogórków. Polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE