Ogórki na zupę

  • wyświetlono: 2689 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

zawsze kisimy ogórki, ale co zrobić gdy urodzaj był ogromny-zakisić i zetrzeć. Do słoików i na ogórkową zimą jak znalazł :)

ciastto80

Składniki

ok. 5kg kiszonych ogórków

małe słoiki do pasteryzowania
robot lub tarka

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki na zupę

  • 1. kiszone ogórki, zwykle mamy w wiaderku ok 5 kg, zetrzeć na tarce lub robotem i przełożyć do słoików. Zalać sokiem puszczonym przez ogórki, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut od zagotowania.

Porady

jeśli obierzemy ze skórki będą delikatniejsze w smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilszkola_babciOgórki

Komentarze

Podobne przepisy

gotowa sałatka

Dodane przez: Martyna1991

Ogórki z cukinią na zimę

Propozycja sałatki do słoika która...

Ogórki na ostro

Dodane przez: anka1988

Drobne ogórki na ostro

Uwielbiam te ogórki jako dodatek...

Ogórki kiszone na zimę

Dodane przez: Goszka

Ogórki kiszone na zimę

W sezonie ogórkowym proponuję błyskawiczne...

Kiszone ogórki na zimę

Dodane przez: MagdalenaS

Kiszone ogórki na zimę

kiszone ogórki na zimę to przetwory...

Ogórki na mizerię do słoików

Dodane przez: Gregorhspeed

Ogórki na mizerię do słoików

Przepis na 1 kg ogórków. Polecam...

gotowe

Dodane przez: ziutula

ogórki małosolne "na sucho" kiszone

Tak przygotowane ogórki małosolne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE