OGÓRKI MIODOWO - CHILLI

4.73 (238 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, pikantne ogóreczki z nutą słodkości doskonałe jako dodatek do mięsa, potraw grillowych.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    2 kg ogórków
    2 łyżki soli

    Zalewa:

    2 szklanki wody
    1 szklanka octu 10%
    3/4 szklanki cukru
    3 łyżki miodu
    2 łyżeczki chilli

    Przyprawy na jeden słoik (wielkość ok. 500g) :

    czosnek - 1 ząbek pokroić w plasterki, po kilka plasterków do słoika,
    gorczyca 10 -15 ziarenek
    pieprz ziarnisty 4-6 ziarenek
    ziele angielskie 2-3 ziarenka
Wystaw ocenę:

4.73 (238 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Ogórki miodowo - chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić wzdłuż na 4 części , posolić, wymieszać, a następnie odstawić na 3 godziny.
  • 2. Zagotować składniki zalewy (woda, ocet, cukier, miód, chilli), a następnie wystudzić.
  • 3. Odlać wytworzoną wodę, poukładać ogórki gęsto w słoikach, dodać do słoików (czosnek, gorczyca, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, i zalać zalewą. Pasteryzować maksymalnie 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Miód Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować