Ogórki małosolne na szybko

4.5 (200 ocen)

  • 15 min

Dzięki przyprawie Marsyl nie musimy szukać wszystkim składników, mamy wszystkie zapakowane w jedną saszetkę.

  • 15 min

Składniki:

  • ogórki
    3 litry wody
    3 łyżki soli
    3 łyżki przyprawy do konserwowania ogórków Marsyl
    kilka listków wiśni
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki małosolne

Ogórki małosolne na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z solą.
  • ogórki 2. Na dno dużego słoja włożyć listki wiśni i wsypać łyżkę przyprawy.
    Ułożyć ogórki w słoju.
    Zalać zalewą i dosypać jeszcze 2 łyżki przyprawy.
  • ogóry 3. Ułożyć talerzyk i docisnąć np. wymytym kamieniem.
  • kanapeczki 4. Ogórki są gotowe po 3 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować