Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 677 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo często robie je w okresie letnim. Takie ogórki są pyszne do surówki lub jako przekąska

Misiaczek53
  • 20min

Składniki

Ogórki
3 liście z wiśni
gałązka kopru
1 ząbek czosnku

Zalewa:
1l wody
2 łyż soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Ogórki myjemy i wkładamy do słoika. Wkładamy 3 liście z wiśni, gałązkę kopru i czosnek. Robimy zalewe do przegotowanej wody dodajemy sól i mieszamy. Zalewamy ogórki zalewą. Po ok 3-4 dniach są gotowe do jedzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

image-0cihwl6

Dodane przez: KuchniaPoli

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne to wspaniała przekąska...

Ogórki małosolne

Dodane przez: Ola1984

Ogórki małosolne

Klasyczne małosolne. Idealny dodatek...

Małosolne ogórki

Dodane przez: Gregorhspeed

Małosolne ogórki

Ogórki małosolne to rzecz ,której...

Ogórki małosolne

Dodane przez: MagdalenaS

Ogórki małosolne

Sezon ogórkowy w pełni. Ogórki...

Ogórki małosolne

Dodane przez: anjaa

Ogórki małosolne

Dzielę się z Wami moim sposobem...

Ogórki małosolne.

Dodane przez: Słodko Słodka

Ogórki Małosolne

Pierwsze ogórki gruntowe zawsze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE