Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

  • 10 min

U mnie zrobione już po raz trzeci. Szybko znikają, ale cóż się dziwić jak są smaczne. Pierwsze robiłam tak na bardzo szybko, więc poodcinałam końcówki. W kolejnych już wrzucałam do słoika całe ogórki. Wybierzcie sposób który Wam pasuje i smakuje!

  • 10 min

Składniki:

  • * 2 kg ogórków gruntowych
    * pół pęczka kopru do kiszenia ogórków
    * 4 ząbki czosnku
    * 2 litry wody - ja daję pół na pół wrzątek z zimną przegotowaną wodą
    * 2 łyżki soli

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, odciąć bądź nie odcinać końcówek. Włożyć do dużego słoika. Dodać koper oraz czosnek. Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Po 3-4 dniach są idealne do zjedzenia.

Komentarze

Podobne przepisy