U mnie zrobione już po raz trzeci. Szybko znikają, ale cóż się dziwić jak są smaczne. Pierwsze robiłam tak na bardzo szybko, więc poodcinałam końcówki. W kolejnych już wrzucałam do słoika całe ogórki. Wybierzcie sposób który Wam pasuje i smakuje!
10 min
Składniki:
* 2 kg ogórków gruntowych
* pół pęczka kopru do kiszenia ogórków
* 4 ząbki czosnku
* 2 litry wody - ja daję pół na pół wrzątek z zimną przegotowaną wodą
* 2 łyżki soli
Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki umyć, odciąć bądź nie odcinać końcówek. Włożyć do dużego słoika. Dodać koper oraz czosnek. Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Po 3-4 dniach są idealne do zjedzenia.
Komentarze