Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 919 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

U mnie zrobione już po raz trzeci. Szybko znikają, ale cóż się dziwić jak są smaczne. Pierwsze robiłam tak na bardzo szybko, więc poodcinałam końcówki. W kolejnych już wrzucałam do słoika całe ogórki. Wybierzcie sposób który Wam pasuje i smakuje!

blog_magicznezyciemarty
  • 10min

Składniki

* 2 kg ogórków gruntowych
* pół pęczka kopru do kiszenia ogórków
* 4 ząbki czosnku
* 2 litry wody - ja daję pół na pół wrzątek z zimną przegotowaną wodą
* 2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Ogórki umyć, odciąć bądź nie odcinać końcówek. Włożyć do dużego słoika. Dodać koper oraz czosnek. Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Po 3-4 dniach są idealne do zjedzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaogórki małosolne koper czosnek przetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

Faszerowane ogórki

Dodane przez: JustKuchcik

Faszerowane ogórki

Potrawa niewątpliwie pobudza kubki...

Ogórki faszerowane

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki faszerowane

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię...

Ogórki z orzechowym twarożkiem

Dodane przez: Marcepanowa-kuchnia

Ogórki z orzechowym twarożkiem

Urocze i pyszne nadziewane ogórki...

image-1rtxirc

Dodane przez: IlonaJ

Ogórki "krokodylki"

Smakują wyśmienicie

image-01ex2kx

Dodane przez: k_marysia

Ziołowy twarożek z ogórkiem małosolnym

Bardzo aromatyczny z chrupiącym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE