OGÓRKI KWASZONE

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczne ogórki kwaszone

  • 10 min

Składniki:

  • Ogórki świeże -3 kg
    Czosnek -0,5 główki
    Chrzan po kawałeczku do słoika
    Gorczyca
    Liście wiśni, liście dębu
    Liście laurowe
    Ziele angielskie
    Ziarna pieprzu
    Sól -4 łyżki
    Woda -2 litry
    Koper

Ogórki kwaszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, osączyć.
    Do słoika włożyć koper, chrzan, liście dębu, liście wiśni, gorczycę, listki laurowe i ogórki, ułożyć ciasno w słoikach.
    ZALEWA
    Wodę zagotować z solą, zielem angielskim i pieprzem w ziarnkach.
    Gorącą zalewą zalewamy słoiki i odstawić do zakwaszenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy