OGÓRKI KORNISZONY

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

DODATEK DO OBIADU LUB KANAPEK

  • 30 min

Składniki:

  • 2kg ogórków gruntowych średnich
    główka czosnku
    koper
    liście chrzanu
    cukier
    ocet
    sól
    marchew

    ZALEWA;

    4szklanki wody
    1szklanka octu
    10dkg cukru
    4dkg soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Ogórki korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogórki myjemy.Układamy w słoiku.Wrzucamy po dwa ząbki czosnku.Po jednym liściu chrzanu.Odrobine kopru.Marchew kroimy w plasterki wrzucamy po 4 ,5 plasterków na duży słoik. Zalewę sporządzamy w ciepłej ale nie gorącej wodzie (jeśli zalejemy gorącą zalewą ogórki staną sie pomarszczone)Pasteryzujemy tyle czasu aż zmienią kolor.Około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować