Ogórki konserwowe - popularne korniszony

4.5 (151 ocen)

  • 35 min

Ogórki konserwowe - popularne korniszony to klasyka gatunku goszczą chyba u każdego w zasobach urozmaicając nie jedno danie.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki :

    ogórki
    koper
    gorczyca żółta
    ząbki czosnku
    chrzan
    ziele angielskie

    Zalewa :

    5 szkl. wody
    1 szkl. octu
    5 łyżek cukru
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Ogórki konserwowe - popularne korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy.
    Umieszczamy w wyparzonych słoikach.
    W połowie słoika umieszczamy koper, kawałek chrzanu.
    Dopełniamy ogórkami.
    Do każdego słoika wkładamy ząbek oczyszczonego czosnku, 2-3 ziarenka ziela angielskiego oraz gorczycę.

    Zalewa :

    Wodę gotujemy z octem, cukrem i solą.
    Przygotowanym wrzątkiem zalewamy słoiczki z ogórkami.
    Zakręcamy i pasteryzujemy przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować