Ogórki kiszone z estragonem

4.5 (161 ocen)

Dodatek estragonu sprawia,że ogórki kiszone nie tylko są smaczne, ale też nie mają dziur i są jędrne,

Składniki:

  • ogórki - dowolna ilość
    czosnek
    chrzan
    liście wiśni
    baldachy kopru z nasionami
    świeże gałązki estragonu

    zimna woda
    sól nie jodowana ( 1 łyżka na litr wody)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki kiszone

Ogórki kiszone z estragonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i dodatki umyć.
  • 2. Na dno słoika włożyć gałązkę kopru, 2 ząbki czosnku, kawałek chrzanu, liść wiśni i gałązkę estragonu.
  • 3. Słoik wypełnić ogórkami i na wierzch włożyć dodatki tak jak na spód słoika.
  • 4. Wodę wymieszać z solą, zalać ogórki. Słoiki szczelnie zamknąć i wynieść do zimnej piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować