REKLAMA

Ogórki kiszone

wyświetlono: 256 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Przepis ten dostałam od mamy

opublikowany: 08.10.2016
Udostępnij Pinterest
  • 10 min

Składniki:

  • Ogórki.Do słoika(litrowego) płaska łyżeczka gorczycy,4 ząbki czosnku,koper z kwiatostanem,liść chrzanu lub liście porzeczki czarnej.Zalewa na 1 litr wody 3 płaskie łyżki soli.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika dać gorczycę i ząbki czosnku.Na to poukładać ogórki,na ogórki dać koper,a na końcu chrzan.Wodę zagotować wymieszać z solą i dodać do słoików.

Porady

Żeby nie trzeba było pasteryzować na górze musi być chrzan,a nie koper.Jeśli jednak nie jesteśmy pewni,że ogórki zejdą do lata to jak już ukisną lepiej je pasteryzować,ale nie za długo bo będą miękkie,5 minut wystarczy.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magster Magster

OGÓRKI KISZONE

Ogórki takie jak robi moja mama.

kategoria: Przetwory ogórki kiszone opublikowany: 19.07.2019 | wyświetlono: 1122 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE