Ogórki Kiszone

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczne ogórki mojej teściowej

  • 2 godz.

Składniki:

  • - ogórki gruntowe
    - koper
    - chrzan
    - czosnek
    - młoda marchewka
    - cebula młoda
    - szczypta gorczycy
    - sól do przetworów
    - cukier do smaku.
    - woda
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cgqavs 1. Do wyparzonych słoików wkładamy baldachimy kopru, łodygi, kawałki chrzanu, czosnku, pokrolone w plastry marchew i cebule, dodajemy szczyptę gorczycy do każdego słoika a na końcu układamy ciasno ze sobą ogórki.
    Wodę zagotować. Na gotującą się wodę dajemy do smaku według swojego uznania sól do przetworów, oraz 2-3 łyżki cukru. Letnią zalewą zalewamy ogórki i zakręcamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować