REKLAMA

Ogórki kiszone

wyświetlono: 502 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Główny składnik zupy ogórkowej i sałatek warzywnych.

opublikowany: 28.07.2015
Udostępnij Pinterest
  • 20 min

Składniki:

  • Ogórki
    czosnek
    koper
    chrzan

    Zalewa:
    1l przygotowanej wody zimnej
    1 łyżka soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i koper umyć. Czosnek, chrzan obrać i rozdrobnić na małe kawałki. Ogórki układać w słoikach pionowo, jaśniejszym końcem do góry. Do każdego słoika dodać 2 ząbki czosnku, 3 kawałki chrzanu, niedużą gałązkę kopru. Zalać słoje z ogórkami zimną zalewą, dobrze zakręcić i odstawić do ukiszenia.

Porady

Można również dołożyć do każdego słoja 1-2 liście wiśni, czarnej porzeczki lub liść dębu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Ogórki kiszone

Najlepsze, intensywne w smaku i aromatyczne ogórki według przepisu mojej mamy. Taki smak pamiętam z dzieciństwa.

kategoria: Przetwory Dodatki opublikowany: 20.07.2017 | wyświetlono: 913 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Ogórki kiszone

Takie ogórki kiszone uwielbia moja rodzina.

kategoria: Przetwory ogórki kiszone opublikowany: 10.08.2013 | wyświetlono: 2736 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE