OGÓRKI FASZEROWANE ZIELONYM GROSZKIEM

0 (0 ocen)

SZYBKO SMACZNIE I TANIO

Składniki:

  • 4 długie ogórki
    250 gram groszku
    pęczek rzeżuchy
    1/4 szklanki majonezu
    1/4 szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól, cukier pieprz sok z cytryny

Ogórki faszerowane zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Ogórki umyć , przekroić na pół a potem wzdłuż. Wydrążyć miąższ ( nie cały ). Cząstki ogórka posolić, skropić sokiem z cytryny a potem osączyć.
    2. Miąższ z ogórków pokroić w kostkę, rzeżuchę grubo posiekać. Jogurt naturalny połączyć z majonezem. Do Pokrojonego miąższu ogórkowego i rzeżuchy dodać zielony groszek i majonez wymieszany z jogurtem naturalnym. Wszystko doprawić solą i cukrem. Tak przygotowaną sałatką napełnić ogórki. Posypać pieprzem najlepiej grubo mielonym

Komentarze

Podobne przepisy