Ogórki faszerowane

  • wyświetlono: 220 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealne na kolację.

Składniki

2 duże ogórki, 2 jajka, ok. 3 łyżki majonezu, 10 plasterków szynki drobiowej, 15 marynowanych pieczarek, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki faszerowane

  • 1. Ogórki obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy pestki, tworząc z ogórka łódeczki (zostawiamy ścianki o grubości 0,5 cm).
  • 2. Przygotowujemy farsz: jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy na cienkie paseczki, a pieczarki - w plasterki. Dodajemy majonez i starannie łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Wydrążone połówki ogórka wypełniamy farszem i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki faszerowane

Dodane przez: pati197799

OGÓRKI FASZEROWANE ZIELONYM GROSZKIEM

SZYBKO SMACZNIE I TANIO

faszerowane ogórki farszem sałatkowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faszerowane ogórki farszem sałatkowym

Pyszna przekąska bardzo dobrze...

Pyszne faszerowane ogórki

Dodane przez: zzewa

Pyszne faszerowane ogórki

coś w sam raz na lekkie, zdrowe...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faszerowane ogórki wężowe

nie wymaga trudu

Ogórki małosolne

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Ogórki małosolne

U mnie zrobione już po raz trzeci....

Ogórki małosolne

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ogórki małosolne

Pozycja obowiązkowa w mojej kuchni...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE