Ogórki faszerowane

  • wyświetlono: 2956 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię eksperymentować w kuchni. Ogórki faszerowane robię bardzo często.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Ewa Łapa, Jelenia Góra
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 2 ogórki
● 2 jajka
● sól, pieprz
● natka pietruszki
● kawałek czerwonej papryki
● mały pomidor
● sałata
● śmietana

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki faszerowane

  • 1. Ogórki przekrawamy, wyjmujemy
    pestki, pozostawiamy
    ściankę grubości ok. 1/2 cm.
  • 2. Przygotowujemy farsz: jajka
    gotujemy na twardo, obieramy
    i ścieramy na tarce, doprawiamy
    solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekaną paprykę, pomidora,
    natkę i śmietanę.
    Składniki starannie łączymy.
  • Ogórki faszerowane3. Farszem napełniamy wydrążone
    połówki ogórka, zawijamy
    w folię śniadaniową i wkładamy
    na co najmniej pół godziny
    do lodówki.
PP_04-2008

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiOgórki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1q9btmn

Dodane przez: Ewelina Marcin

Ogórki faszerowane kozim serem

Idealna propozycja na wielkanocne...

ogórki faszerowane

Dodane przez: pati197799

OGÓRKI FASZEROWANE ZIELONYM GROSZKIEM

SZYBKO SMACZNIE I TANIO

faszerowane ogórki farszem sałatkowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faszerowane ogórki farszem sałatkowym

Pyszna przekąska bardzo dobrze...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faszerowane ogórki wężowe

nie wymaga trudu

Ogórki małosolne

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ogórki małosolne

Pozycja obowiązkowa w mojej kuchni...

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE