Ogony wieprzowe wędzone

0 (0 ocen)

  • 8 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ogony wieprzowe wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwantów.

  • 8 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogony wieprzowe 1,5 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grochówka Wędliny

Ogony wieprzowe wędzone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Ogony wieprzowe wędzone świetnie nadają się do zupy grochówkowej, kapuśniaku, bigosu lub innych potraw gotowanych na wędzonkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować