Ogony wieprzowe wędzone

  • wyświetlono: 598 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ogony wieprzowe wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwantów.

Czarek
  • 6 porcje
  • 480min
  • Łatwy

Składniki

Ogony wieprzowe 1,5 kg

Sposób przygotowania przepisu:

Ogony wieprzowe wędzone

  • 1. Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin. Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Ogony wieprzowe wędzone świetnie nadają się do zupy grochówkowej, kapuśniaku, bigosu lub innych potraw gotowanych na wędzonkach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grochówkafasolówkawędzone_ogony_wieprzowe

Komentarze

Podobne przepisy

FRANKFURTERKI DOMOWE, WĘDZONE

Dodane przez: Mariola123

FRANKFURTERKI DOMOWE WĘDZONE

Frankfurterki przygotowane w domu...

Zrolowany boczek wędzony

Dodane przez: Czarek

Zrolowany boczek wędzony

Bardzo smaczny zawijas boczku,...

Wędzona pierś z kaczki

Dodane przez: Joanna Kryla

Wędzona pierś z kaczki

Mój pomysł na domową wędlinę. Tak...

Salceson z golonek wieprzowych

Dodane przez: weronika63

Salceson z golonek wieprzowych

Salceson robiłam według przepisu...

Wędzone pałki kurczaka

Dodane przez: bienpyt

Wędzone pałki kurczaka

Mięso drobiowe – pałki, uwędzone...

Filet z kurczaka parzony - wędzony.

Dodane przez: weronika63

Filet z kurczaka parzony - wędzony

Bardzo smaczny , parzony, wędzony...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE