Ognisty kurczak z grilla

  • wyświetlono: 268 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne kawałki kurczaka z grilla. Posmakuje wszystkim.

afrodyta
  • 45min

Składniki

1 kg podudzi i pałek z kurczaka
6 łyżek oleju
2 łyżeczki wędzonej papryki (może być również papryka ostra)
1 łyżeczka soli cebulowej (może być również sól czosnkowa)
1 łyżeczka suszonego czosnku
1 kopiasta łyżeczka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania przepisu:

Ognisty kurczak z grilla

  • 1. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Polać olejem, dodać wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Mięso piec na rumiano na mocno rozgrzanym grillu do miękkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszybkie danielatodróbdla dziecikolacjaobiadpieczony kurczakkuchnia polskawędzona paprykadla gościwakacjez grilladla całej rodzinydania z grilladla zapracowanychdanie z grillakurczak z grilladanie z drobiemkurczak w przyprawachsuszony czosneksól cebulowa

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak marynowany z grilla

Dodane przez: luna19

Kurczak marynowany z grilla

Grillowanie czas zacząć

Porzeczkowy kurczak z grilla z sosem

Dodane przez: mysza75

Porzeczkowy kurczak z grilla z sosem

Kurczak z grilla o smaku czarne...

Kurczak z grilla

Dodane przez: luna19

Kurczak z grilla

grillujemy

Aromatyczny kurczak z grilla na szalotkach

Dodane przez: PolskaGotuje

Aromatyczny kurczak z grilla na szalotkach

Piersi z kurczaka, dzięki kilku...

pierś z kurczaka na grilla

Dodane przez: 2milutka

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie...

Tak przygotowana pierś z kurczaka...

żeberka z grilla

Dodane przez: wiesiołek

Żeberka z grilla - marynata

Doskonała marynata do mięs - takich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE