Ogniste skrzydełka

  • wyświetlono: 1099 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Słodko - pikantne skrzydełka, które może upiec również na grillu.

Katarzyna Janeczko

Składniki

1 kg skrzydełek kurczaka
przyprawa uniwersalna lub przyprawa do kurczaka
3 łyżki miodu płynnego
3 łyżki pikantnego ketchupu
szczypta chili w proszku (ilość wg gustu)

Sposób przygotowania przepisu:

Ogniste skrzydełka

  • 1. Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć lotki. Natrzeć przyprawą. Miód wymieszać z chili i ketchupem, polać skrzydełka i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 4 godziny.
  • 2. Przełożyć do naczynia do zapiekania, blaszki lub rękawa do pieczenia. Piec pod przykryciem w temperaturze ok 200 przez ok 40 min, pod koniec pieczenia odkryć aby się zarumieniły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaDANIA Z DROBIUpieczone skrzydełkaskrzydełka miodoweogniste skrzydełka

Komentarze

Podobne przepisy

miodowe skrzydełka

Dodane przez: katarzynka455

Miodowe skrzydełka

Skrzydełka z miodową nutką.

chrupiące skrzydełka

Dodane przez: gosiagroch1

chrupiące skrzydełka

pyszne, chrupiące w sam raz dla...

Ogniste zielone curry z dorszem

Dodane przez: czarrna

Ogniste zielone curry z dorszem

Piekielnie ostre i aromatyczne...

skrzydełka faszerowane

Dodane przez: aniulek123

SKRZYDEŁKA FASZEROWANE

Pyszne skrzydełka,faszerowane mięsem...


Skrzydełka czosnkowe

Dodane przez: Martyna1991

Skrzydełka czosnkowe

Skrzydełka dla wielbicieli mocno...

Skrzydełka miodowe

Dodane przez: joanna30

Skrzydełka miodowe

Pyszny dodatek do obiadu jak również...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE