Ogniste chili szefa kuchni

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo pikantna i pożywna zupa.

  • 2 godz.

Składniki:

  • wołowina chuda 1 kg
    olej ¼ szklanki
    cebula 1
    papryka zielona 1
    pieczarki 115 g
    czosnek 2 ząbki
    pomidory bez skórki 4 szklanki
    sól 2 łyżeczki
    pieprz Cayenne 1 łyżeczka
    czarny pieprz ½ łyżeczki
    chili 2 łyżki
    fasola czerwona z puszki 550 g

Ogniste chili szefa kuchni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1emr5go 1. Cebulę pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym oleju razem z papryką pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół pieczarkami i rozgniecionym czosnkiem.
  • image-2679jd1 2. Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na średnim ogniu.
  • image-1lj8uf8 3. Zlać tłuszcz, połączyć z cebulą i papryką. Dodać pokrojone pomidory i przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.
  • image-2au0h6h 4. Dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Porady

Można użyć pomidorów z puszki.

Komentarze

Podobne przepisy