Ognista karkówka z potrawką z pora i natki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne i bardzo szybkie danie. Pasuje do pieczywa, do ziemniaków i do ryżu.

  • 30 min

Składniki:

  • 600 g karkówki
    jasna część dużego pora
    8 łyżek kefiru
    3 czubate łyżki majonezu
    pół pęczka natki pietruszki
    2 garście startego sera żółtego
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    ognista mieszanka przypraw w młynku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Ognista karkówka z potrawką z pora i natki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy i opruszamy obficie pieprzami i ognistą mieszanką przypraw. Doprawiamy także solą. Karkówkę smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu lub grilujemy do momentu gdy będzie nadawała się do zjedzenia (wedłiug gustu - ja podałam lekko twardą).
  • 2. Pora kroimy w półplasterki, mieszamy z kefirem, posiekaną natką i majonezem. Doprawiamy solą. Wszystko to wlewamy na patelnię i dusimy kilka minut aż por nieco zmięknie (ale nie za bardzo, żeby nie było papki).
  • 3. Karkówkę przekładamy na talerz, polewamy porową potrawką, a na wierzchu posypujemy startym serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować